Logotyp för Fotograf August Järpemo
Fotograf August Järpemo

Vad kostar en bröllopsfotograf?

Att anlita en professionell bröllopsfotograf är ett viktigt beslut för brudparet, och en som kan komma med en betydande prislapp. Det kan vara förvirrande att förstå varför priset är så högt, men det finns faktorer som bidrar till det höga priset.

En professionell bröllopsfotograf tar ofta mellan 15 000 – 50 000 kr för att täcka bröllopsdagen. Priset kan variera beroende på platsen, fotografernas erfarenhet och antal timmar som de kommer att spendera på platsen. Vissa fotografer kan också erbjuda paket som inkluderar förlovningsfotografering och fotoböcker. Även om priset kan verka högt, är det viktigt att tänka på att det handlar om en investering för livet.

Så varför kostar bröllopsfotografi så mycket? För det första tar det mycket tid och planering. En bröllopsfotograf kommer vanligtvis att spendera tid på att träffa brudparet för att förstå deras vision och önskemål för dagen. De kommer också att planera vilka stunder som är viktigast att dokumentera, vilka kameror och objektiv som behövs och vilken utrustning som behövs för att säkerställa högsta kvalitet på bilderna.

Fotograferna använder ofta också professionell utrustning som är dyrt att köpa och underhålla. Denna utrustning inkluderar kameror, objektiv, blixtrar och stativ. Fotograferna kommer också att investera i mjukvara för att redigera bilderna och säkerhetskopiera data, vilket också kostar pengar.

Förutom tiden och utrustningen är det också viktigt att tänka på fotografens expertis. En professionell bröllopsfotograf har oftast många års erfarenhet av att fotografera bröllop och vet hur man hanterar olika ljusförhållanden och situationer. De kan också ge tips och råd för att skapa de mest minnesvärda bilderna.

Till sist kan man inte glömma att det handlar om att skapa minnen som kommer att hålla för evigt. Bröllopsfotografer arbetar hårt för att fånga brudparets känslor och ögonblick som inte kommer att upprepas. Bilderna från dagen kommer att bli minnen som brudparet kan titta på och njuta av för resten av livet.

Så även om bröllopsfotografi kan verka dyrt, är det viktigt att tänka på det som en investering för framtiden. Det handlar om att skapa minnen som kommer att hålla för evigt. Så om du letar efter en bröllopsfotograf, överväg att investera i en professionell fotograf för att säkerställa att din stora dag dokumenteras på bästa möjliga sätt.

Dags att planera

Bröllop?

Ta hjälp av en planeringsguide, den innehåller att göra-lista, viktiga beslut, kontakter och massor med tips!

  • 12-14 månader innan
  • 6-12 månader innan
  • 3-6 månader innan
  • 2-3 månader innan
  • 3-4 veckor innan
  • Bröllopsveckan
  • Efter bröllopet

Kostnadsfri

Förfrågan

Bröllops

Paket

DIAMANT

Heldag 12h

Allt ni kan tänka er! 
Från start till stop, då hinner vi med Förberedelser, Porträtt, Vigsel, Mingel, Brudskål, Tal, Middag och Tårtskärning!

Minst 400 st bilder

Bröllopsbox

Utskrifter

Guld

Halvdag 6h

Porträtt, Vigsel, Gruppbilder, Följe, Brudskål, Mingel

Minst 200 st bilder

Bröllopsbox

Utskrifter

Silver

Kvartsdag 3h

Porträtt, Vigsel, Gruppbilder, Följe

Minst 100 st bilder

Bröllopsbox

Utskrifter

Uppsala

Lagom 1,5h

Gifter ni er i Uppsala finns ett mindre porträtt- & vigselpaket till bröllopet.

Minst 50 st bilder

Woop Woop!
Ditt mail har skickats

Awesome! Jag hör av mig så snart jag kan och tills dess – ha en underbar dag!

// August

Ps. Ibland hamnar e-post i spam mappen, upplevs väntetiden lång?
Mina uppgifter finns alltid längst ned på webbplatsen.

Sociala MEdier